Hastanemiz Sıfır Atık Sertifikasını Almaya Hak Kazanmıştır.
28 Şubat 2024

Hastanemiz, Çevre,  Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazanmıştır.
Sıfır Atık Nedir?
“Sıfır Atık”; döngüselliğe dayalı bir kaynak ve atık yönetimi yaklaşımıdır. Sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıklarını teşvik eder ve kaynakların verimli kullanılmasını destekler. Sıfır atık, israftan kaçınmayı ve atığın önlenmesini, azaltılmasını, yeniden kullanılmasını ve geri dönüştürülmesini savunur. Böylece sosyal dayanışmanın geliştirilmesi de dahil olmak üzere olumlu sosyo-ekonomik sonuçlara ulaşılmasına yardımcı olabilir.
Hastanemiz bünyesinde  Sıfır Atık Yönetim Sisteminin kurulmasından uygulanmasına ve izlenmesine kadar olan süreci takip  eden bir  çalışma ekibi oluşturulmuştur.  Atıkların yerinde ayrıştırılması, atıkların azaltılması, ayrı toplanması, taşınması, işlenmesi ve geçici depolanması süreçlerinin hepsini içine alan " Sıfır Atık Yönetim Sistemi " kurulmuştur.
Serdivan dh sıfır atık sertifikası
Sıfır atık 2
Sıfır Atık 1